По Пътя на Тракийските Царе

Цена: 165 лв.

Дата: 30.03.2024
Престой: Двудневна
Цена: 165 лв.
1 ден 30.03.2024 София - Казанлък
Отпътуване от гр. София в 7: 30 посока Казанлък. Присигане в столицата на Розовата долина. Разглеждане на Казанлъшката гробница - първото голямо откритие в Долината на тракийските царе, забележителен паметник на тракийското изкуство със световна слава, включен в списъка на ЮНЕСКО. Уникалните стенописи в коридора и купулното помещение са едни от най-добре запазените произведения на античната живопис. Следва посещение на "Музея на розата". Първата музейна експозиция за казанлъшката роза е открита през 1967 г., а през 1969 г. тя прераства в Музей на розата, който е уникален в световен мащаб. Музеят има богата колекция от предмети, документи и снимки, разкриващи историята на българското производство на маслодайните рози. Настаняване в хотела. Свободно време за обяд и разходка. Следобед пожелание посещение на Историческия музей в Казанлък, с интересни експозиции на намерените съкровища в гробниците. Следва посещение на "Къща-музей Чудомир". Тя е архитектурен паметник на културата от национално значение. В сегашния си вид музейният комплекс включва скромния Чудомиров дом с неговата неповторима атмосфера; художествено-документална експозиция, разположена в три зали с обща площ 300 кв. м.; модерно фондохранилище и уютна конферентна зала с мултимедийно оборудване. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
2 ден 31.03.2024 Казанлък – Шипка - Карлово - София
Закуска. Отпътуване към град Шипка. По пътя ще посетим Тракийската могила - Голяма Косматка, намираща се на 1 км южно от град Шипка. Открита през 2004 г., гробницата е строена през втората половина на V в. пр. Хр. В нея са открити златният венец на владетеля, наколенници и шлем, златен киликс, апликации за конска амуниция, които са представени в Историческия музей в Казанлък.
Забележителна е ритуално погребаната, пред фасадата, бронзова глава от статуята на Севт III. Тя е важно свидетелство за тракийските орфически ритуали. Следва посещение на Храм-паметник "Рождество Христово", чиято църква е истински архитектурен шедовър, построен в традиционния стил на руските катедрали от 17 в. Манастирът е създаден в памет на руските войници и български опълченци, загинали през освободителната Руско-турска война от 1877-1878 г. Църквата "Рождество Христово" е обявена за паметник на културата и блести отдалеч с многоцветната си мозаечна украса и позлатени куполи, напомняйки за безсмъртния подвиг. Свободно време за разглеждане на църквата и криптата. Отпътуване посока Карлово. Пристигане в град Карлово - родният град на Васил Левски. Свободно време за обяд и разходка. По желание посещение на Национален музей "Васил Левски", където са съхранени вещи, програмни документи и писма, свързани със семейството, живота и делото на Апостола. Пазят се почти всички научни биографични изследвания и литературни творби, посветени на Левски. В 16: 00ч. отпътуване към София. Пристигане вечерта.
Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел */* в района на Казанлък;
Туристическа програма в Казанлък, Шипка и Карлово;
Посещение на Могила Голяма Косматка;
Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти:
- Казанлъшката гробница - възрастни - 6 лв., ученици - 2 лв.;
- "Музей на розата" - възрастни - 6 лв., ученици - 1 лв.;
- Исторически музей "Искра" - възрастни - 3 лв., ученици - 1 лв.;
- Къща - музей "Чудомир" - възрастни - 2 лв., ученици и пенсионери - 1 лв.;
- Могила Голяма Косматка - възрастни - 3 лв., ученици - 1 лв.;
- Национален музей "Васил Левски" - възрастни - 3 лв., ученици и пенсионери - 2 лв.
Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
Застраховка Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от пакетната цена. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. „Стефан Караджа” 2.
Отстъпки:
Дете до 11,99 г., настанено с двама възрастни в стая - минус 20 лв.
Доплащане:
Настаняване в единична стая - плюс 40 лв.
Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
Полезна информация:
Необходими документи:
Лична карта или паспорт.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Сподели обявата



Обява №250824 Преглеждания: 301 Добавена: 14 Декември в 09:29

Подобни обяви

Уикенд в Белград
175 лв.
гр. София 8 Декември в 10:12
Метеора
259 лв.
гр. София 19 Юли в 09:10
Констанца и Делтата на Дунав
449 лв.
гр. София 16 Февруари в 12:13
Плитвички Езера и Постойна Яма
399 лв.
гр. София 19 Юли в 09:14
Великден в Ивайловград и Александруполис
339 лв.
гр. София 24 Януари в 10:29