По Стъпките на Свободата - Троян, Ловеч и Плевен

Цена: 155 лв.

Дата: 27.04.2024
Престой: Двудневна
Цена: 155 лв.
1 ден 27.04.2024 София – Троянски манастир – Троян – с. Къкрина – Ловеч
Отпътуване от София за Троян в 07: 30 ч. Посещение на третия по големина манастир в България – Троянския. Основан в началото на 17 век, манастирът е бил духовен, просветен и бунтовен център през вековете. Днес можем да видим чудотворната икона на Света Богородица Троеручица, уникални стенописи, дело на Захари Зограф, безценни дърворезби и църковни книги, скривалището на Левски. Отпътуване за град Троян. Разходка из красивия център на града с възможност за посещение на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства и църквата „Света Параскева”.
Свободно време за обяд. Отпътуване за с. Къкрина. Посещение на Къкринското ханче, мястото, където на 27 декември 1872 год е заловен Левски. Къкринското ханче е първият музей в страната, посветен на делото на Апостола. Експозицията пресъздава истинския вид на ханчето от онова време - кръчмата и стаята за спане. В двора се намира и брястът, единственият останал свидетел на залавянето на Левски, а до него се издига и паметник на Дякона.
Пристигане в Ловеч. Настаняване в хотел. Пешеходна обиколка на града. Разположен на река Осъм, Ловеч ще ни покаже забележителности от много епохи: Моста на Кольо Фичето, единствения закрит мост на Балканите, където ще имате възможността да си закупите сувенири от града; стария квартал на Ловеч - "Вароша“, с множество възрожденски къщи; музея "Васил Левски" с най-богатата сбирка от лични вещи на Апостола. Посещение на Крепостта Хисаря, разположена на върха на хълма в непосредствена близост до издигнатия на 14 м. паметник на Левски. Крепостта и мястото, на което е построена са изпълнени с история, датираща от 4 хил. г. пр. Хр. Най-интересният факт за крепостта е, че именно там е подписан Ловешкият мирен договор през 1187 г., който дава началото на Второто Българско царство. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 ден 28.04.2024 Ловеч – Плевен – София
Закуска. Отпътуване за Плевен, град-герой от Руско-турската освободителна война. Разположен е в централната част на Мизия, намира се на еднакво разстояние от река Дунав и от Стара планина. Многобройните археологически находки са свидетелство за обитаване на този край още от 5 хилядолетие пр. н. е. Сред тях е най-голямото златно съкровище, открито по българските земи – Вълчитрънското, състоящо се от 13 съда с култово предназначение с общо тегло 12,5кг, копие от него е изложено в Историческия музей на Плевен. Посещение на Панорамата „Плевенска епопея 1877г. ”, открита в чест на 100-годишнината от освобождението на града. Изградена е в Парк-музей „Скобелев” върху самото бойно поле и пресъздава по неповторим начин епически моменти от сраженията. Свободно време за разходка и обяд в обновения центъра на града. Прибиране в София вечерта.
Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел * в района на Ловеч;
Посещение на Троянски манастир, Троян и с. Къкрина;
Туристическа програма в Ловеч и Плевен;
Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
- Къкринско ханче - възрастни - 3 лв., ученици и пенсионери - 2 лв.;
- музей "Васил Левски" - възрастни - 3 лв., ученици и пенсионери - 2 лв.;
- Панорама "Плевенска епопея" - възрастни - 6 лв., лица над 65 г. - 3 лв., ученици - 2 лв.
Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.
Отстъпки:
Деца до 11,99 г., настанени с двама възрастни в стая - минус 10 лв.
Доплащане:
Настаняване в единична стая - плюс 40 лв.
Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Сподели обявата



Обява №250640 Преглеждания: 270 Добавена: 8 Декември в 09:33

Подобни обяви

Уикенд в Белград
175 лв.
гр. София 8 Декември в 10:12
Метеора
259 лв.
гр. София 19 Юли в 09:10
Констанца и Делтата на Дунав
449 лв.
гр. София 16 Февруари в 12:13
Плитвички Езера и Постойна Яма
399 лв.
гр. София 19 Юли в 09:14
Великден в Ивайловград и Александруполис
339 лв.
гр. София 24 Януари в 10:29