Урид Дал леща 500гр TRS Urid Dal 500g

Урид Дал леща 500гр TRS Urid Dal 500g

Цена: 5,50 лв.
Доставка: За сметка на купувача

Разфасовки:
TRS Urid Dal 2kg - 16.00лв
Урид Дал, известен също като бяла леща или черна леща, е вид боб, който се отглежда в южните части на Азия. Той произлиза от Индия, където отглеждането му е високо ценено заради многобройните му ползезни свойства. Черната леща се сварява и се консумира изцяло или смила на паста или брашно. Тя е широко използвана в различни кулинарни продукти като Доша, Папади и Вада.
Енергия
Консумирането на Урид Дал редовно увеличава вашата енергия значително. Високото съдържание на желязо в тази леща е особено важно за жените, подложени на менструация, които имат по-голям шанс за недостига му.. За разлика от червеното месо и други източници на желязо, Урид Дал не съдържа високи нива калории или мазнини. Желязото е жизненоважен компонент на хемоглобина, който пренася кислорода към различните клетки на тялото за метаболизма и производството на енергия.
Източник протеини
Урид Дал е популярнен сред вегетарианците, тъй като действа като богат източник на протеини. Това прави този боб евтин и вкусен източник на протеин, особено за хора, които не разполагат с достатъчно пари за редовна консумация на месо. Протеините са от жизненоважно значение за изграждане на мускулите и цялостното развитие на организма.
Подпомага храносмилането
Най-значителната полза от приемането на Урид Дал е, че тя подобрява храносмилането, защото на неговото богато съдържание на фибри. Всъщност, той се гордее със съдържанието си на двата вида фибри - неразтворими и разтворими. Разтворимите фибри обикновено ускоряват храносмилането, докато помощните, неразтворими фибри за предотвратяване на запек.
Подобрява сърдечното здраве
Освен намаляване на холестерола, черната леща също стимулира здравето. Това предимство е свързано с високите на магнезий и фолиева киселина нива, които предотвратяват увреждане на артериалните стени. В допълнение, магнезият подобрява здравето на сърдечносъдовата система чрез увеличаване на циркулацията на кръвта.

Сподели обяватаОбява №151728 Преглеждания: 1031 Добавена: 9 Февруари в 12:45Обновена: 21 Юни в 16:18

Подобни обяви

TRS Urid Dal Chilka ТРС Черна леща на половинки 500гр
5 лв.
гр. Варна 21 Юни в 16:24
Pataks Bhuna Paste Патакс Средно Люта Къри Паста Буна 283гр
10 лв.
гр. Варна 21 Юни в 15:09
TRS Minced Ginger Paste ТРС Джинджифилова Паста 300гр
7 лв.
гр. Варна 20 Юни в 17:16
Оригинален Шафран 1гр - Испания
9 лв.
гр. Варна 20 Юни в 17:34
IRN BRU Айрн Бру Газирана напитка 330мл
2 лв.
гр. Варна 27 Юни в 15:48