Емил Кръстев  -  Кръговрат

Емил Кръстев - Кръговрат

Цена: 4,99 лв.
Състояние: Ново
Доставка: За сметка на купувача

Емил Кръстев - Кръговрат
Онези читатели, които следят творчеството на този автор, ще бъдат зарадвани от идеята да притежават най-представителния му засега том. Романът "Кръговрат" представя в завършен вид особената стилистика, с която Емил Кръстев постига едно леко иронично отношение към света, придружено от задълбочен поглед към процесите, който протичат в нашето съзнание преди да се обективират в действителност.
"Кръговрат - непрекъснат развой с постоянно възвръщане към изходната точка" - цитира тълковния речник на книгата си авторът.
"Пита ме щастлив ли съм и аз веднага контра - какво е щастие? - и той започна да мънка, мърльо, който търси да се чеше езика. Щастието, мой човек, е да ти се изпълняват всички желания. Точно така! Или всичко, или нищо. Какво казваш, не е възможно? Да си имаме уважението, не говорехме за възможно и невъзможно. А да ти се изпълняват желанията, има един прост начин, известен от памтивека - да пипнеш сянката на земята. Ей, пак гракна как да станело?, твоя работа. За себе си съм открил средството, и в учебниците пише, че при лунно затъмнение сянката на земята покрива цялата луна, значи там и последният глупак е щастлив! Разбираш, нали? Ще се видим на луната. Хайде, че имам още толкова неща да свърша. И престани с това невъзможно, ставаш досаден, ти ме попита, аз ти отговорих... Чакай, ще ти доверя последно - не е сигурно дали и на луната се сбъдват всички желания, но едно да е, дори и да е намек за желание, малко ли е?"
Година на издаване: 2008
Страници: 458
Корици: твърди
Състояние: НОВА! НЕЧЕТЕНА!

Сподели обявата



Обява №148684 Преглеждания: 716 Добавена: 18 Януари в 20:37Обновена: 29 Януари в 14:41

Подобни обяви

Гостът на папата - Владимир Волков
10 лв.
гр. Велико Търново 13 Ноември в 08:31
Айвенго - Вальтер Скотт
1 лв.
гр. Велико Търново 31 Януари в 12:14
георгий марков - Строговы
3 лв.
гр. Велико Търново 31 Януари в 12:14
Сметана. Великата любов - Карел Владимир Буриан
1 лв.
гр. Велико Търново 12 Май в 05:27
История Рима - С. И. Ковалев
30 лв.
гр. Велико Търново 10 Март в 09:43