Тази обява е неактивна!

Легендите на Северозапада - Враца, Видин и Белоградчик

Цена: 155 лв.

Дата: 28.10.2023
Престой: Двудневна
Цена: 155 лв.
1 ден 28.10.2023 София – Мездра – Враца - Видин
Отпътуване в 7.30ч. от гр. София, пл. „Сточна гара“ по маршрут: София – Мездра – Враца - Видин. Пристигане в Мездра – град, известен повече като възлова жп гара по линията София – Горна Оряховица. Мездра обаче ще ни изненада със следи от цивилизации на над 7 000 години. На хълма над р. Искър, Археологическият комплекс Калето ще ни разкрие Каменното съкровище на Мездра – от първите заселници от V хилядолетие пр. Хр., тракийското племе трибали, римско укрепление и византийски период чак до старобългарската крепост. Отпътуване за Враца. Посещение на къщата - музей Баба Илийца в с. Челопек, етнографски музей създаден за Вазовата героиня от разказа „Една българка”. Продължаваме към връх Околчица, където на 2 юни 1876 г. се разиграва последната битка на Ботевата чета. Подвигът на Христо Ботев и неговите четници е увековечен с 35 - метров паметник с опълченски кръстпрез 1938 г. Фотопауза сред красивата природа на Врачанския Балкан. Пристигане във Враца – градът, чийто девиз е “Град като Балкана - древен и млад”. Туристическа програма във Враца: посещение на Регионалния исторически музей, където се пазят безценните тракийски съкровища от Рогозен и Могиланска могила; Етнографския възрожденски комплекс "Софроний Врачански", включващ църква, възрожденско училище и възрожденски къщи и уникалния за страната ни Музей на файтоните; паметника на Христо Ботев. Свободно време за обяд и за разходка в центъра на Враца. Около 15 ч. отпътуване за Видин. Пристигане в града на Дунав, известен с богатата си история и интересната архитектура. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
2 ден 29.10.2023 Видин – София
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Видин. Посещение на емблемата на града -крепостта „Баба Вида”, една от най-запазените средновековни крепости в България, турския конак, превърнат в Музей на историята на Видинския край, църквата „Св. Димитър”, Джамията на Пазвантоглу, Синагогата. Свободно време за разходка в крайдунавския парк и за обяд. Отпътуване за Белоградчик. Посещение на уникалната природна забележителност Белоградчишките скали. Природата е изваяла в продължение на хилядолетия причудливи форми, а народното въображение е дало наименованията им – Мадоната, Мечката, Ученичката и др. През вековете непристъпността на скалите е била използвана от различни владетели за крепост, охранявала пътишата, минаващи през района. Около 16 ч. – отпътуване за София. Пристигане на пл. Сточна гара вечерта.
Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел */* в района на Видин;
Туристическа програма в Мездра, Враца, Видин и Белоградчик;
Посещение на връх Околчица;
Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти:
- Къща-музей "Баба Илийца” - 2лв. за възрастни; 1лв. за ученици и пенсионери;
- Исторически музей Враца – 5 лвза възрастни, 3 лв за пенсионери, 2 лв учащи;
- Възрожденски комплекс "Софроний Врачански" – 4 лвза възрастни, 3 лв за пенсионери, 2 лв учащи;
- Крепост „Баба Вида” 4лв. за възрастни; 2лв. за ученици и пенсионери;
- Исторически музей „Конака” 4лв. за възрастни; 2лв. за ученици и пенсионери
- Белоградчишка крепост –6 лв. за възрастни; 4 лв. за ученици и пенсионери;
Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2
Отстъпки:
Дете до 11.99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 15лв.
Доплащане:
Настаняване в единична стая -плюс 35 лв.
Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004104/05.11.2022 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Сподели обявата



Обява №253501 Преглеждания: 178 Добавена: 20 Март в 14:16

Подобни обяви

Шопинг в Чорлу и Одрин
179 лв.
гр. София 7 Март в 11:00
Самуилова Крепост - Петрич - Хераклея Синтика
47 лв.
гр. София 23 Февруари в 12:44
Констанца и Делтата на Дунав
449 лв.
гр. София 16 Февруари в 12:13
Лазаровден в Етъра
49 лв.
гр. София 30 Януари в 14:01
Стрелча Еднодневна
37 лв.
гр. София 13 Ноември в 07:30