Тайните на Лудогорието - Търговище - Разград - Свещари

Цена: 175 лв.

Дата: 18.05.2024
Престой: Двудневна
Цена: 175 лв.
1 ден 18.05.2024 София – Търговище - Разград
Отпътуване в 07: 00 ч. от гр. София по маршрут София – Търговище - Разград. Посеяние на гр. Търговище. Разходка в модерния център на града и във възрожденския квартал Вароша, чиито тесни улички ни връщат два века назад. Старинните къщи са реставрирани и в някои от тях са превърнати в музеи, като тази на Никола Симов – знаменосеца на Ботевата чета, Славейковото училище, църквата „Успение Богородично” от 1851 год. Свободно време за обяд.
Отпътуване за Разград. С пристигането в града, столицата на Лудогорието, както с любов го наричат жителите му, се посещава Археологическия резерват „Абритус” с площ от 150 дка, най-забележителната част от който е античният град Абритус. Крепостта е построена върху развалините на тракийско селище и през IV – V век се превръща в един от най-големите римски градове на територията на днешна Североизточна България. Археологическите разкопки от 1954 година до наши дни разкриват жилищни сгради, улици, колонади, части от крепостни стени, релефи, статуи и още много безценни артефакти, част от които се съхраняват в музея на крепостта. Резерватът е включен в Стоте национални туристически обекта.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в центъра на Разград: Часовниковата кула от 1864 год., символ на града, Момина чешма, джамията „Ибрахим паша". Вечеря. Нощувка.
2 ден 19.05.2024 Разград – Свещари – Исперих – София
Закуска. Отпътуване за Историко-археологическия резерват „Сборяново”, който обхваща Свещарската гробница, древния град Хелис, за който се предполага, че е бил столица на гетите, мюсюлманското светилище Демир баба теке, могили, светилища и некрополи. Посещение на Свещарската тракийска царска гробница. С уникална архитектура и богата украса, изключително добре запазена, според учените, тя е последният дом на Дромихет – царят на племето гети. Обект от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и Стоте национални туристически обекта. Посещение на Демир баба теке, място, почитано както от мюсюлманите, така и от християните. Построено е през XVI век върху стари тракийски и християнски светилища. Легендите разказват, че тук е гробът на духовния баща на алианите Демир Баба /Железният баща/, а християните го приемат и за свой светец. Тук се преплитат езически митове, различни вярвания и ритуали и е място за преклонение от хора от всички възрасти и вероизповедания. Отпътуване за Исперих, кратък престой с време за обяд и разходка в града. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.
Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел * в района на Разград;
Посещение на Търговище;
Туристическа програма в Разград с посещение на АР Абритус;
Посещение на ИАР „Сборяново: Тракийската гробница и Демир баба теке.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
- Археологически резерват "Абритус" - 3 лв.;
- Свещарска тракийска гробница - 10 лв.
Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.
Отстъпки:
Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 10 лв.
Доплащане:
Настаняване в единична стая - плюс 40 лв.
Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737/ 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Сподели обявата



Обява №252475 Преглеждания: 262 Добавена: 23 Февруари в 08:02

Подобни обяви

Уикенд в Белград
175 лв.
гр. София 8 Декември в 10:12
Метеора
259 лв.
гр. София 19 Юли в 09:10
Констанца и Делтата на Дунав
449 лв.
гр. София 16 Февруари в 12:13
Плитвички Езера и Постойна Яма
399 лв.
гр. София 19 Юли в 09:14
Великден в Ивайловград и Александруполис
339 лв.
гр. София 24 Януари в 10:29