Охрид, Бигорски Манастир и Калища

Цена: 249 лв.

Дата: 24.05.2024
Престой: Тридневна
Стандартна цена: 249 лв.
1 ден 24.05.2024 София – ГКПП Гюешево – Бигорски манастир - Охрид
Отпътуване от гр. София в 6: 30 ч., от пл. Сточна гара за Република Северна Македония по маршрут ГКПП Гюешево – Скопие – Бигорски манастир - Райчица - Охрид. Пътят преминава през НП Маврово – най-големият национален парк в Р. С. Македония. Време за обяд на Мавровски ханове, на брега на красивото Мавровско езеро, разположено между Шар планина и Бистра планина. Посещение на Бигорски манастир „Свети Йоан Предтеча”. Разположен на западния склон на Бистра планина от него се разкрива невероятна гледка към едни от най-високите планини в Р. С. Македония – Кораб, Дешат и Кърчин. Летописите разказват за неговото основаване през 1020 година от архиепископ Йоан Дебърски. В манастира се намира един от най-красивите резбовани иконостаси в Православния свят, с десетки сцени с над 1000 фигури от Стария и Новия завет.
Отпътуване за манастир „Св. Георги” в Райчица, метох на Бигорски манастир. Църквата е изографисана от известни майстори oт Дебърската и Самаринската художествени школи.. Отпътуване за Охрид. Настаняване в хотел на Охридската ривиера. Вечеря. Нощувка
2 ден 25.05.2024 Охрид – Манастир "Свети Наум" - Охрид
Закуска. Посещение на Билянините извори. Отпътуване за манастир "Свети Наум". Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя-чудотворец свети Наум и параклиса "Света Петка" със светената вода. Възможност за разходка с лодка в района на манастира или свободно време за разходка, почивка и обяд в парка около манастира. Посещение на Музея на водата. Връщане в Охрид. Пешеходна разходка в града – паметника на "Св. св. Кирил и Методий", площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски, къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен начин, църквата „Св. София”, Амфитеатъра, църквата "Св. Богородица Перивлепта", Самуиловата крепост, църквата "Св. Климент" (Плаошник), където се намират мощите на Св. Климент Охридски, Базиликата, църквата "Св. Йоан Канео", Стария чинар, търговската улица и др. Свободно време. Вечеря с жива музика и неограничени напитки. Нощувка.
3 ден 26.05.2024 Охрид – Калища - Струга - София
Закуска. Отпътуване за село Калища, посещение на скалната църква "Св. Богородица” с женския манастир. Разглеждане на гр. Струга, търговската улица, къщата на Братя Миладинови /само отвън/, изтичането на река Църни Дрин от Охридското езеро. Свободно време в гр. Струга за разходка и обяд. Отпътуване за София. Пристигане на пл. Сточна гара вечерта.
Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел */* в района на Охрид;
Посещение на град Струга;
Посещение на скалната църква "Св. Богородица" с женския манастир в село Калище;
Пешеходна обиколка на Охрид;
Посещение на Билянините извори;
Посещение на манастира "Св. Наум";
Посещение на "Музей на вода";
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
Мед. застраховка на "ЗД Евроинс"АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
- Скалната църква „Св. Богородица” – 2 лв.;
- Манастира „Св. Наум” – 2 лв.;
- Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.;
- Охрид - Крепостната стена – 2 лв.;
Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.
Отстъпки:
Дете от 4 до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 20 лв.
Доплащане:
Настаняване в единична стая – плюс 100 лв.
Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане десет дни преди датата на отпътуване;
Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
Полезна информация:
Необходими документи:
Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
За Република Северна Македония няма визови изисквания.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Сподели обявата



Обява №252469 Преглеждания: 129 Добавена: 23 Февруари в 07:46

Подобни обяви

Спа Уикенд в Туристическо Селище Аква Терми
165 лв.
гр. София 19 Юли в 09:43
Истанбул с Принцови Острови - без Нощен Преход
369 лв.
гр. София 28 Ноември в 09:21
Шопинг в Чорлу и Одрин
179 лв.
гр. София 7 Март в 11:00
По Стъпките на Свободата - Троян, Ловеч и Плевен
155 лв.
гр. София 8 Декември в 09:33
Трън и Ждрелото на р. Ерма
32 лв.
гр. София 8 Декември в 10:00