Великден в Ивайловград и Александруполис

Цена: 339 лв.

Дата: 04.05.2024
Престой: Тридневна
Стандартна цена: 339 лв.
1 ден 04.05.2024 София – Александрово – Узунджово – Ивайловград
Тръгване от гр. София в 7: 00 ч., пл. Сточна Гара - бензиностанция „Лукойл” по маршрут София – Пловдив – Александрово. Посещение на уникалната тракийска гробница в с. Александрово, отличаваща се с впечатляваща архитектура, която по своите размери се нарежда сред най-големите съоръжения от този тип, открити до сега. Уникална я правят нейните стенописи от IV в. пр. Хр, които са без паралел. С разкриването й се променя представата за живота на траките по нашите земи. Отпътуване за с. Узунджово. Посещение на една от първите църкви в България – църквата "Успение Богородично", построена преди повече от 500 години. В иконостаса ѝ за пръв път е резбована Глаголичната молитва. Отпътуване за Ивайловград. Посещение на вила „Армира” изградена през втората половина на І век. Това е най-пищно украсеният частен дом от римската епоха, разкрит в българските земи. Цялата сграда е композирана около басейн. Около него на площ от 3600 кв. метра са разположени жилищната сграда на собствениците, както и градина за отдих и разходки. Вилата е отоплявана с подово отопление и богато украсена с мрамор и уникални мозайки, част от които са запазени в автентичния си вид и до днес. Настаняване в хотел в района на Ивайловград. Свободно време за разходка в града. Вечеря. Възможност за посещениие на великденската литургия във възрожденската църква „Св. Преображение Господне”. Нощувка.
2 ден 05.05.2024 Ивайловград - Димотика – Александруполис - Ивайловград
Закуска. 08: 00 ч. отпътуване за Гърция през ГКПП Ивайловград–Кипринос. Посещение на град Димотика /Дидимотихо/. Съвременният град е разположен край двете исторически възвишения Кале и Хагия Петра, откъдето идва гръцкото име Дидимотейхон - двойната крепост, а заселилите се тук българи съкращават на Димотика. Наричат града „жива обсерватория на балканската култура”, защото пази следи от траки, българи, ромеи, османци, гърци. Тук са родени двама византийски императори и султан Баязид ­­II, тук са възстановени олимпийските игри през далечната 1332 година, тук е първата европейска столица на Османската империя. По време на разходката из Димотика можете да видите стените на средновековната крепост, Джамията на султан Баязид, Оруч паша хамам - една от най-старите съхранени турски бани в Европа, много християнски храмове, интересна архитектура.
Продължаваме за Александруполис, сравнително нов град, разположен на северния бряг на Егейско море само на няколко километра от устието на река Марица. Градът има кратка история, от малкото рибарско селце Дедеагач от XIX век до днешния туристически и пристанищен център. Символът на града е Александруполският фар, втори по височина в света със своите 27 метра. Катедралният храм, "Свети Николай" също е едно от най- посещаваните места в града. Свободно време за разходка и обяд. Тук ще можем да си починем в някое от многобройните заведения, да се наслаждаваме на морето, да опитаме морски деликатеси и бялото вино рецина, чийто „откривател” е роден в Александруполис.
Късно следобяд – връщане в Ивайловград. Свободно време. Празнична Великденска вечеря с DJ парти. Нощувка.
3 ден 06.05.2024 Ивайловград - Мезек – Хасково – София
Закуска. Отпътуване за Мезек. Посещение на винарска изба „Мезек”. Запознаване с процеса на винопроизводство и дегустация на вина. Възможност за посещение на Тракийска куполна гробница до с. Мезек (в зависимост от метеорологичните условия). Отпътуване за град Хасково. Възможност за посещение на най-високия монумент на „Света Богородица с Младенеца” в света (32,8м), намиращ се в град Хасково. До записания в рекордите на Гинес монумент е построена камбанария (30м), от която се разкрива прекрасна гледка към града. Свободно време за разходка и обяд в обновения център на града. Отпътуване за гр. София следобяд. Пристигане вечерта.
Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел */* в района на Ивайловград;
Посещение на тракийската гробница в с. Александрово, с. Узунджово, гр. Хасково;
Посещение на новореставрираната Вила Армира;
Посещение на гръцките градове Димотика и Александруполис;
Дегустация във винарна Мезек;
Екскурзоводско обслужване;
Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19;
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти- около 20 лв;
Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.
Отстъпки:
Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 20 лв.
Доплащане:
Настаняване в единична стая - плюс 80 лв. / на запитване /
Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
Полезна информация:
Необходими документи:
Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
За Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Сподели обявата



Обява №250830 Преглеждания: 286 Добавена: 14 Декември в 10:27Обновена: 24 Януари в 10:29

Подобни обяви

Уикенд в Белград
175 лв.
гр. София 8 Декември в 10:12
Метеора
259 лв.
гр. София 19 Юли в 09:10
Констанца и Делтата на Дунав
449 лв.
гр. София 16 Февруари в 12:13
Плитвички Езера и Постойна Яма
399 лв.
гр. София 19 Юли в 09:14
Лазаровден в Етъра
49 лв.
гр. София 30 Януари в 14:01