Продавам 400 висококачествени семена от бързо растяща Бяла медоносна а

Продавам 400 висококачествени семена от бързо растяща Бяла медоносна а

Цена: 15 лв.
Доставка: За сметка на купувача

Продавам 400 висококачествени семена от бързо растяща Бяла медоносна акация Бял салкъм облагороден за пчелите за дървен материал без остри шипове билка лекарство за пчелари и пчелини
Бяла акация, Бял салкъм облагороден, бързо растящ, питомен, домашен, без шипове и дълги бодли. Подходящи бързо растящи облагородени растения без остри шипове за вашия пчелин. Подходящи за изграждане на облагородена акациева гора, засяване за укрепване на речни брегове, стръмни наклони, полета и др. Бодлите на този вид акация се срещат рядко по стеблото и клоните и са от порядъка на 2 или 3 милиметра височина от кората на растението. В тази връзка те няма как да причинят одиране, одраскване или закачане при пряк контакт с дървото.
За отглеждане на разсад.
Подходящ сезон за засяване на семената на открита почва- през есента. При засяването им семената се покриват с няколко милиметра почва.
Бялата акация достига до 25 метра височина. Има силно разклонена корона и напукана сиво-кафява кора.
Синоними. Бял салкъм.
Разпространение. Вирее из цялата страна, издържа на сухи, бедни на азот и киселини почви. Отглежда се като културно растение.
Използваема част. Цветовете, листата и кората. Цветовете и листата се берат по време на цъфтежа. Сушат се на сянка и се съхраняват на сухо място.
Химичен състав. Цветовете на бялата акация съдържат етерично масло, флавоноиди, танини. В кората се намират даровни вещества. В етеричното масло се установяват следните компоненти - метилов етер, антранилова киселина, хелиотропин, индол, линалоол, бензалдехид.
Действие. Водните извлеци от цветовете притежават температуропонижаващо и отхрачващо действие. В по-големи дози действат очистително на дебелите черва. Спиртен извлек от млади клончета понижава повишената стомашна киселинност, притежава пикочогонно действие и понижава крьвното налягане.
Приложение. Листата и цветовете се прилагат при бронхити, трахеобронхити, високо кръвно налягане, повишена киселинност на стомашния сок, жлъчнокаменна болест, невралгии.
Начин на употреба. Половин лъжица изсушени цветове се запарват с 500 мл вряща вода. Престояват около 20 мин. Пие се по 1 кафена чашка 2-3 пъти на ден.
Внимание! Листата и кората на билката са отровни! Лечението се назначава и контролира от лекар, като се предпочитат цветовете, които се смятат за по-безвредни.
Листата се състоят от множество по-малки листенца, разположени срещуположно в листната формация. Листната дръжка е къса с разположени в основата й две шипчета.
Цветовете са събрани във висящи съцветия грозд, бели, притежаващи силен аромат. Плодовете представляват кафеникави шушулки, които наподобяват тези на фасула. В тях се съдържат по няколко семена оцветени в тъмно кафяво.
Разпространение на бяла акация
Родният ареал на разпространение на белия салкъм е Северна Америка. Среща се навсякъде по света. Издържа на ниски и високи температури. Най-добре вирее върху плодородни почви. Намира приложение като укрепващо почвата растение. Засажда се на много места - паркове, край пътища, частни дворове и градини, железопътни линии и други.
Използваема част на бяла акация
Употребяват се цветовете, листата и кората на растението.
Цвят на бяла акация. Листата на белия салкъм съдържат флавоноиди с принадлежащите им глюкозиди (акациин, акцетин, робинин).
От кората на акацията са изолирани робин, багрило, алкалоид, сирингова киселина. Във вътрешността й през август месец са установени фитостерин, амигдалин, стигмастерин, глобулин, ензим разлагащ урината. Дървесината й съдържа флавоноиди, робинетин, танини, дихидроробинетин.
Лечебни свойства и приложение на бяла акация
Свойства на бялата акация:
кръвоспиращо;
понижаващо киселинността в стомаха;
понижава температурата;
отхрачващо;
апетитовъзбуждащо;
успокояващо;
стимулиращо стомашната секреция;
понижава кръвното налягане;
очистително на дебелите черва.
Състояния и заболявания, при които акацията намира приложение:
невралгии;
високо кръвно налягане;
бронхити;
жлъчнокаменна болест;
повишена киселинност на стомашния сок;
гастрит;
кръвоизливи в стомаха;
трахеобронхит;
оригване;
жлъчнокаменна болест.
Акациев мед
Като медоносно растение, от белия салкъм пчелите произвеждат познатия на всички ни акациев мед - със светъл цвят и приятен аромат. Изключително полезен продукт, който се използва при храносмилателни и дихателни заболявания. Облекчава болестните състояния и укрепва организма.
Акацията е популярна основно като ароматно, декоративно растение. Освен това тя е дърво, което добре укрепва почвата, а народната медицина го препоръчва за лечебни цели. С цветовете и листата на бялата акация се лекува упорита кашлица. Те оказват още болкоуспокояващо и кръвоспиращо действие. Имат изразено действие при повишената киселинност на стомаха. Народната медицина препоръчва билката при стомашно - чревни проблеми - оригвания, киселини, гадене, болки, повръщане.
Заедно с предписаните от лекаря медикаменти акацията може да се приложи като допълнителен елемент в терапията на гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника. С нея се церят още болки в гърлото и главата, повишено кръвно налягане, нередовна менструация, ревматизъм. В повечето случаи това билково лечение е спомагателно, а не основно.
При всички случаи акациевият мед укрепва целия организъм и предпазва от заболявания на дихателните пътища и храносмилателната система. Прилагат се при повишена киселинност в стомаха, гастрит, кисели и други оригвания, стомашни кръвоизливи.
Акациевата дървесина може успешно да се използва в мебелното производство, макар че употребата ѝ у нас в тази област е ограничена. Голямото съпротивление на дървесината на изтриване я прави подходяща за подови настилки. Поради високата си трайност акациевата дървесина е превъзходен строителен материал.
Употребява се за обшивки на плавателни съдове, за стълбове, слепени строителни конструкции, траверси, минни подпори, амбалаж, дръжки за инструменти и др. Широко се прилага в бъчварството, както и за направа на съдове за химическата промишленост. Произведеният фурнир е с красива текстура, но при фурнироване често се получават петна по повърхностите – този недостатък се отстранява с последващо шлифоване. В някои страни акациевата дървесина е широко използван материал за производство на плочи от дървесни влакна и целулоза.
Народна медицина с акация
Българската народна медицина препоръчва запарката от цветовете на бялата акация при кашлица, язва в стомаха, главоболие, невралгия на лицевия нерв, ревматизъм, тифус, грип, стомашни кръвоизливи. Външно за жабурене при зъбобол. Една супена лъжица от билката се кисне 2 часа в 300 мл вряла вода. От прецедената запарка се пие по 1 винена чаша преди ядене 3 пъти дневно.
Цветовете на бялата акация или така наречения салкъм съдържат танини, флавоноиди, етерично масло и други. Действието им е кръвоспиращо, намаляващо стомашната киселинност, понижаващо температурата, отхрачващо, пикочогонно и понижаващо кръвното налягане. Това е една от малкото билки, които се използват и срещу невралгия или парализа на лицевия нерв.
С цветовете и листата на бялата акация се лекува упорита кашлица, болки в гърлото и главата, грип, невралгия на лицевия нерв.
Те оказват още болкоуспокояващо и кръвоспиращо действие, също и при зъбобол.
Имат изразено действие при повишената киселинност на стомаха. Народната медицина препоръчва билката при стомашно-чревни проблеми - оригвания, киселини, гадене, повръщане, стомашни кръвоизливи. Заедно с предписаните от лекаря медикаменти акацията може да се приложи като допълнителен елемент в терапията на гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника.
С нея се церят още повишено кръвно налягане, нередовна менструация, ревматизъм, тифус. В повечето случаи това билково лечение е спомагателно, а не основно.
В комбинация с други билки помага за лечение на рак на кожата, рак на гърдата, проказа, ишиас, миома, левкемия.
Плодовете на японска акация (Styphnolóbium japónicum) и бял имел са ефективни за понижаване на холестерола. Действието им е изчистващо на съдовете и понижават високото ниво на холестерола.
Съчетанието от бял имел и японска акация също подпомага възстановяването след инсулт. Тези две билки са в състояние да излекуват дори и най-тежките последици от него.
Рецепти:
Една супена лъжица от билката се кисне 2 часа в 300 мл вряла вода. От прецедената запарка се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди ядене.
Лечение с билкова смес на рак на кожата: Смесват се по равни количества от следните билки: мащерка, риган, амарант, гулия, градински чай, бял равнец, коприва, жълт кантарион, хвощ и акация. Прави се отвара от тази билкова смес, като се вари на чай и се употребява по 1 чаша дневно. Тази билкова смес пречиства кръвта и подобрява нейният състав. Пречистването на кръвта помага много при лечението на рак.
Листата и кората на акацията са отровни. Лечението с билката трябва да се назначи и контролира от лекар, като се предпочитат цветовете, които се смятат за по-безвредни.
Начин на употреба:
Запарват се 1/2 лъжица сухи цветове в 500 мл. вряща вода. Оставя се да престои около 15-20 минути и се пие 2-3 пъти на ден, по 1 кафена чашка спиртни извлеци от млади клонки
Внимание!
Употребата на листата и кората на бялата акация изискава сериозно внимание, тъй като са отровни. Използването им трябва да се контролира от лекар. Цветовете на растението се смятат за безопасни за консумация, но при голям прием от тях се наблюдават гадене, повръщане, главоболие.
Билката не трябва да се употребява при наличие на възпалени бъбреци.
Сем. Fabaceae (Leguminosae, Бобови)
Висококачествени семена за разсад. Заслужава си да имате това дърво само заради изброените по горе толкова много качества.
Категория: Дом, къща, градина, двор, вила, село, лозе, градинарство, фиданки, филизи, разсад, разсади, клонки, вегетация, градинари, засяване, сеитба, семена в сандъчета и кутийки за разсад, отглеждане на облагородени растения, професионално производство на разсад, разсадник на полето и в дома, производство на цветя и дървета, зеленчукопроизводство и отглеждане на плодове, украса и декорация за всеки двор и градина, лозарство, саксии за разсади, плодникови дръвчета, храсти и цветя, фермерство, селски имоти,
Висококачествени семена за разсад. Заслужава си да имате това растение само заради изброените по горе толкова много качества.
Не забравяйте да проверите нашата селекция от други растителни продукти, семена и разсади. Благодарим Ви за вашия избор!
Разфасовки висококачествени семена от бамбук:
Разфасовка от Бамбук 100 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Бамбук 200 бр. семена - 25.50 лв.
Разфасовка от Бамбук 400 бр. семена - 49.50 лв.
Разфасовка от Бамбук 600 бр. семена - 69.00 лв.
Разфасовка от Бамбук 900 бр. семена - 100.00 лв.
Разфасовка от Бамбук 1200 бр. семена - 136.00 лв.
Разполагаме и с висококачествени семена от:
Разфасовка от Албиция 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Албиция 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Албиция 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Албиция 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Албиция 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Албиция 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Имаме и висококачествени семена от:
Разфасовка от Еводия 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Еводия 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Еводия 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Еводия 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Еводия 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Еводия 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Имам и фиданки от Еводия - 4 лв. за брой.
Висококачествени семена от облагородена акация, която цъфти по 2 пъти в годината:
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 400 бр. семена - 16.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 700 бр. семена - 19.50 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 1000 бр. семена - 21.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 2000 бр. семена - 31.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 3000 бр. семена - 39.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 6000 бр. семена - 47.00 лв.
Имам и висококачествени семена от облагородена акация, която цъфти 1 път:
Разфасовка от Бяла Акация 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Имам и семена от:
Разфасовка от Пауловния Томентоса 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Разгледайте и другите ми обяви.
Разполагам с висококачествени семена от:
Еводия (също и фиданки Еводия 4 лв. за брой),
Еспарзета (Семена от Еспарзета - медоносно растение 50 гр. семена - 10 лв.),
Фацелия (Семена от Фацелия - медоносно растение 50 гр. семена - 10 лв.),
Лофант (Семена от Лофант- медоносно растение билка - 10 гр. семена - 10.00 лв.),
Жълт кантарион (2000 семена - 16,50 лв.)
Питая драконов плод (200 семена от ароматни екзотични плодове - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (150 бр. гигантски ягодови семена - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (300 бр. гигантски ягодови семена - 17.50 лв.),
Бели ягоди, Черни ягоди (200 бр. ягодови семена - 16.50 лв.),
Едри къпини (100 бр. Семена от гигантска хранителна къпина - 15.50 лв.);
Месоядно - насекомоядно растение (100 бр. семена от месоядно растение - 15 лв.)
Месоядно - насекомоядно растение венерина мухоловка улавя насекоми (20 бр. семена от зеленикаво месоядно растение - 15 лв.)
Месоядно - насекомоядно растение венерина мухоловка улавя насекоми (30 бр. семена от жълтеникаво месоядно растение - 15 лв.)
Цвете синя вечерна иглика прилича на тъмно синя теменужка с бяло по периферията на листата (100 бр. семена - 15 лв.)
Сини иглолистни кипарисови дървета бонсай (100 бр. семена - 20 лв.)
Не забравяйте да проверите нашата селекция от други растителни продукти, семена и разсади.
Идеален комплект за подарък за празник Свети Валентин, Коледа, Имен ден и Рожден ден на ваш любим човек, партньор, половинка, гадже. За изненада на близък любим човек и приятел дори и без повод.
Между другото, ако ви харесва нашия магазин, Моля добавете го в любимите си магазини.
Забележка: Поради разликата между различните монитори, снимката може да не отразява действителния цвят на елемента. Гарантираме, че стилът е същият, както е показано на снимките. Благодаря Ви!
За продуктите ние правим само най-доброто, с най-доброто качество за вашето удовлетворение. Абсолютна точност и коректност.
Може да ми пишете за поръчки и въпроси на Вайбър по всяко време (дори през нощта и през почивните дни и празниците) като конкретизирате цвят, размер, снимка на артикула, офис на Еконт, Име, GSM и др.
Ако имате въпроси, непременно пишете съобщение или звъннете на посочения телефон.
Разгледайте и другите ми аксесоари.
Всички артикули са изпробвани и тествани дали работят коректно преди изпращане.
Изпращам по Еконт с 10 % отстъпка от цената на доставката и с опция преглед и тест преди плащане. Разгледайте и другите ми обяви.
Не забравяйте да ме добавите към любимия си продавач.
Разгледайте всичките ни предложения по категории на нашия уеб сайт www. aksesoar. eu
Благодарим Ви за вашия избор!

Сподели обяватаОбява №248043 Преглеждания: 84 Добавена: 12 Август в 11:59

Подобни обяви

100 бр. Бамбукови Семена гигантски бамбук Moso Bambo градински декорат
15 лв.
гр. Свищов 23 Септември в 15:13
100 бр бамбукови семена градински растения Черен цвят бамбук Moso-bamb
15 лв.
гр. Свищов 23 Септември в 15:13
300 гигантски ягодови семена от плод ягода ягоди органични плодови яго
18 лв.
гр. Свищов 23 Септември в 15:13
400 висококачествени семена от красиво декоративно копринено спящо мед
15 лв.
гр. Свищов 26 Януари в 20:45
Продавам фиданки от медоносното дърво на пчеларя Еводия Даниели, разса
4 лв.
гр. Свищов 16 Юни в 17:20