100 бр бамбукови семена от черен бамбук Black Bamboo растение декораци

100 бр бамбукови семена от черен бамбук Black Bamboo растение декораци

Цена: 15 лв.
Доставка: За сметка на купувача

100 бр бамбукови семена от черен бамбук Black Bamboo растение декорация за двора и градината
Описание:
Всички наши семена са 100% пресни и обработени с най-високо качество и грижи.
Ръчно опаковани.
Със стройните черни стебла и перестите зелени листа това е може би най-търсеният ни бамбук.
При идеални условия Черният бамбук ще нарасне до 35 фута височина със стебла над 2 инча в диаметър, но 25 фута е средната му височина в повечето климати. Има поне един случай, в който черният бамбук е измерван на над 45 фута, но това изглежда много рядко. В повечето жилищни градини тук, в Портланд, Орегон, обикновено Черния бамбук достига височина около 25 до 30 фута.
Ново засетите култури израстват със зелени стебла на пролет и постепенно стават черни след една до три години. Винаги има контраст на светли и тъмни култури, балансирани от стройни, тъмнозелени листа. Първоначално този бамбук се разпространява бавно, когато стане зрял, може да бъде доста енергичен. Ако е засадена в лоша почва, тя има склонност да расте със тънки издължени стебла, което не довежда до добива на добри култури.
Трябва да се предостави достатъчно дебел горен слой богата почва, съставен от компост или отлежал тор и мулч, и достатъчно пространство, за да расте безпрепятствено. Този вид бамбук става изключителен екземпляр, ако е добре обгрижван и може да бъде най атрактивната част на всяка градина. Той може да бъде оформен и да образува плътен жив плет за декорация и ограда.
Изсипете компост, започващ със семена, в кофа или голям Разбъркайте малко количество вода върху компоста, докато го разбърквате на ръка. Продължавайте да добавяте вода и да разбърквате компоста, започващ от семена, докато се почувства умерено влажен през цялата.
Напълнете 3-инчови квадратни съдове с навлажнения компост за началото на отглеждане на семената. Натиснете компоста в саксията, за да отстраните замърсения въздух.
Поставете две семена от черен бамбук на повърхността на компоста. Покрийте семената с компост с дебелина 1/16 инча. Напръскайте компоста, докато горният 1/4-инчов слой стане достатъчно наситен от влага.
Поставете кутийките със семената близо до голям прозорец с много ярка, филтрирана светлина. Задайте температурата на 68 градуса по Фаренхайт. Поставете саксиите върху постелка за да не се изстудяват от пода.
Когато повърхността на саксийките стане суха навлажнете компоста с бутилка за пръскане. Пръскайте го, докато горният 1/4-инчов се насити с влага. Не оставяйте компоста да изсъхне.
Гледайте за покълване две седмици след засяването на семената на черния бамбук. Бъдете търпеливи, тъй като много семена от черен бамбук отнемат до два месеца, за да покълнат.
Забележка:
1. След ръчно броене, количеството ще бъде повече или по-малко. Уверете се, че нямате нищо против, преди да купите, благодаря!
2. Загубата, причинена от климатичните условия или неправилните техники за отглеждане, е извън наша икономическата отговорност.
3. Цветът показан на снимките, може да се показва малко по-различно на монитора на вашия компютър, тъй като мониторите не са калибрирани еднакво.
Количество: 100 * семена
Отглеждане на бамбук
По-голямата част от видовете се размножават чрез разделяне на коренището, но има и такива, които цъфтят и плодоносят. Бамбукът може да издържи минусови температури и обича влагата.
Бамбукът е известен с това, че е едно от най-бързо растящите растения на земята. Някои видове растат с над 100 см на ден и достигат до 40 метра.
Кореновата система на бамбука позволява на растението да се възстанови от само себе си след изсичане на наземната част, което го прави незаменим като бързо-възобновяем ресурс. Бамбуковите гори отделят с до 35% повече кислород в сравнение с идентичен масив от други дървета. Засяването на пусти райони с бамбук може да е силно оръжие в борбата с глобалното затопляне.
Обикновеният бамбук в естествени местообитания израства до 25 м, но отглеждан в стайни условия, достига до височина около 30-45 см. Младите филизи и семена имат приложение в съвременната кухня, а в сърцевината им се съдържа сладък сок - известен като бамбукова захар.
Бамбукът расте върху влажна почва и ярко слънце през лятото, а през зимата на по-сухи местообитания, защитени от вятър. Бамбукът е зимоустойчиво растение, издържащо до минус 12- 14 градуса, а при непродължителни студове изтрайва и до минус 25 градуса.
Всички бамбукови растения се радват на много влага и слънце. Стъблата са кухи и възлести, а тесните му линейни листа са с дължина около 10 см.
Отглеждане на бамбук в дома
Някои видове бамбук са прекрасни декоративни растения. Ценят се за ефирната зеленина, благодарение на което бамбукът се съчетава добре с едролистни растения. Отглеждането на бамбук в домашни условия не е трудно, но има някои правила. Всички видове бамбук се нуждаят от светли, прохладни и добре осветени помещения. Растението се поставя на ярка разсеяна слънчева светлина при температура през зимата 12-16 градуса.
Полива се обилно през лятото, като през периода на растеж почвата не трябва да пресъхва. През зимата не е нужно да го поливате толкова често. Бамбукът понася добре сухотата на въздуха, така че не е необходимо постоянно да пулверизирате растението. Високите видове се нуждаят от редовно поливане и подхранване през периода на растеж. Пресаждайте всяка година младите растения, а по-старите през 2-3 години.
Бамбукът и Фън-шуй
Според философията на Фън-шуйбамбук трябва да се постави в източните и югоизточните части на дома, за да привлича късмет, благоденствие, здраве и живителен приток на благотворното ци към дома. В градината бамбук трябва да се засажда в източната част на градината, за да носи здраве и дълголетие, да осигурява приток на положителна енергия към дома. Според фън-шуй кухите стебла на бамбука притежават също така силна защитна функция спрямо негативните влияния на околната среда. Те са способни да трансформират неблагоприятните влияния в благоприятни или изцяло да ги неутрализират.
Водата, която ще се използва за поливане на растението, трябва да е престояла. През летния сезон поливането трябва да е обилно, а през зимния по-занижено и все пак редовно.
Бамбукът се размножава чрез коренови издънки. Най-доброто време за пресаждане е пролетта. За целта се използва голяма и широка саксия. Използваната почва трябва да е влажна и глинеста.
Ако ще отглеждате бамбука във ваза, то поне веднъж седмично сменяйте водата. За да вирее са му необходими и разтворими торове.
Бамбукът на щастието е много почитано растение в Китай и другите азиатски държави. То е считано за символ на щастието и благополучието в дома и семейството.
При аранжирането с бамбук може да се използва фън шуй. Смята се, че растенето носи късмет, успех и щастие. Важен е броят на стеблата – колкото повече са те, толкова повече богатство и пари. Така например 2 стръка ще ви донесат любов, от 3 до 6 – щастие, от 5 до 7 здраве, 8 – богатство, 9 – щастие за всички в семейството, а 21 – благополучие за всички. Четири стръка носят нещастие.
Знаейки тънкостите при отглеждане на бамбук, ще се справите лесно с начинанието. И има защо. Това растение от семейство „тревисти“ успява да ни дари с неповторимо присъствие. Почетен гост е в повечето градини. Много от хората го използват за да определят граници между два къта със зеленина или като голям храстообразен акцент. Мъжете, например, главно го отглеждат заради функционалното му предназначение. Често растението е използвано за направата на въдици и прътове за ловене на риба. Когато изсъхне може да се увива почти на 180 градуса, чийто факт прави бамбука много предпочитан за този спорт. За каквото и да го използвате, ако никога не сте се грижили за бамбук, имате нужда узнаете някои специфики за него.
Отглеждане на бамбук
Ако темата за отглеждане на бамбук ви вълнува и мислите скоро да се сдобиете с негов градината си, ще ви разкажем някои специфики за него и начини за отглеждане. Днешният бамбук произхожда от Китай, Япония, Южна и Централна Америка. Поради спецификата на тези географски райони, растението е способно да издържа на температури до -25 градуса.
Как да отгледаме бамбук?
Когато става въпрос за отглеждане на бамбук, трябва да отбележим, че това растение е доста приспособимо към липсата на грижи. Растежът му ще е под контрол ако го подхранвате по правилен начин. Важно за него е и да бъде винаги в добре дренирана почва, но не прекалено. Ако почвата, в която е засаден е трудно промокаема, включете в нея чакъл или пясък, за да се отвори.
Когато засаждате бамбук, имайте предвид диаметъра му и му осигурете достатъчно пространство. Преценете мястото му и според функциите, които мислите да изпълнява.
Когато засадите своето растение, постарайте се да го снабдявате с нормално количество вода през първите две години от живота му. Това е от съществено значение. Бамбукът е много алчен в отношение на храната.
Колкото повече му давате, толкова повече и по-бързо ще расте. В случай, че искате да забавите растежа му, забавете напояването с една идея. Имайте предвид, че е нетолерантен към солта, тоест торове на основата на водораслите не са добре дошли за него.
Най-сигурният и добър начин да поддържате растението си здраво е да подрязвате изсъхналите и увредени клонки. Отстраняването им ще позволи на вътрешните да дишат и да поемат повече естествена светлина.
През лятото растението се нуждае от много вода и е добре да бъде поливано два пъти в седмицата.
През зимата се полива по-малко и то само когато повърхността на почвата е суха. В периода на растеж, от април до август, бамбука се подхранва на всеки 2 седмици със специални комплексни добавки за стайни растения, в противен случай листата пожълтяват. През пролетта бамбукът трябва да се пресади.
Не забравяйте да проверите нашата селекция от други растителни продукти, семена и разсади. Благодарим Ви за вашия избор!
Имаме и семена от:
Разфасовка от Еводия 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Еводия 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Еводия 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Еводия 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Еводия 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Еводия 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Имаме и семена от:
Жълт кантарион:
2000 семена - 16,50 лв.
Лофант:
10 гр. - 15 лв.
Бамбук мосо бамбо Moso-Bamboo семена 100 бр. - 15 лв.
Редки бамбукови семена от зелен бамбук Moso-Bamboo Pla 40 бр. - 15 лв.
Имаме и семена от облагородена акация:
Разфасовка от Бяла Акация 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Семена от:
Разфасовка от Албиция 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Албиция 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Албиция 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Албиция 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Албиция 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Албиция 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Семена от:
Разфасовка от Пауловния Томентоса 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Разгледайте и другите ми обяви.
Разполагаме със семена от:
Еводия (също и фиданки Еводия 4 лв. за брой),
Еспарзета (Семена от Еспарзета - 50 гр. семена - 10 лв.),
Фацелия (Семена от Фацелия - 50 гр. семена - 10 лв.),
Бамбук Мосо бамбо Moso-Bamboo, черен бамбук със зелени листа, лилав бамбук, Зелено - Кафеникаво Оранжев, Жълто - Ораженжево-Зелен (15 лв. пакета - 100 бр. семена)
Питая (200 семена от ароматни екзотични плодове - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (150 бр. гигантски ягодови семена - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (300 бр. гигантски ягодови семена - 17.50 лв.),
Бели ягоди, Черни ягоди (200 бр. ягодови семена - 16.50 лв.),
Едри къпини (100 бр. Семена от гигантска хранителна къпина - 15.50 лв.);
Месоядно - насекомоядно растение (100 бр. семена от месоядно растение - 15 лв.)
Месоядно - насекомоядно растение венерина мухоловка улавя насекоми (20 бр. семена от месоядно растение - 15 лв.)
Цвете синя вечерна иглика прилича на тъмно синя теменужка с бяло по периферията на листата (100 бр. семена - 15 лв.)
За продуктите ние правим само най-доброто, с най-доброто качество за вашето удовлетворение.
Може да ми пишете за поръчки и въпроси на вайбър по всяко време (дори през нощта и през почивните дни и празниците) като конкретизирате цвят, размер, снимка на артикула, офис на еконт, име, GSM и др.
Разгледайте и другите ми аксесоари. Всички артикули са пробвани и тествани дали работят коректно преди изпращане.
Изпращам по еконт с 10 % отстъпка от цената на доставката. Разгледайте и другите ми обяви.
Не забравяйте да ме добавите към любимия си продавач.

Сподели обяватаОбява №216586 Преглеждания: 816 Добавена: 27 Февруари в 21:55Обновена: 23 Септември в 15:13

Подобни обяви

100 броя бамбукови семена от Декоративен бамбук Moso-bamboo лилав зеле
15 лв.
гр. Свищов 16 Юни в 17:20
200 семена от плод черна ягода черни ягоди органични плодови ягодови с
17 лв.
гр. Свищов 23 Септември в 15:13
200 семена от плод бяла ягода органични плодови бели ягодови семена от
17 лв.
гр. Свищов 23 Септември в 15:13
40 броя редки бамбукови семена зелен бамбук Moso-bamboo Pla мосо бамбо
15 лв.
гр. Свищов 23 Септември в 15:13
30 бр свежи семена от месоядно растение венерина мухоловка улавя насек
15 лв.
гр. Свищов 23 Септември в 15:13