Белград - сърцето на Балканите - екскурзия с автобус 2 нощувки със зак

Белград - сърцето на Балканите - екскурзия с автобус 2 нощувки със зак

Цена: 195 лв.

София – Белград – Сремски Карловци – Нови Сад – Белград – Ниш – София
Ден 1: София - Белград
Отпътуване от София, (автогара Сердика), в 07.00 ч. по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград. Пристигане в Белград около обяд. Туристическа програма в Белград на български език: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира.
По желание вечерта посещение на сръбски ресторант „кафани“ на Скадарлия. Улица „Скадарлия“е „Белградският Монмартър“. Тук се събират художници, писатели, а през лятото идват и много туристи. Свободно време. Нощувка.
Ден 2: Белград
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Белград. По желание полудневна екскурзия до Нови Сад с екскурзовод на български език. Столицата на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия и нощни клубове. Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Отпътуване за Белград. Следобед свободно време. По желание и предварителна заявка разходка с корабче по Сава и Дунав (при подходящи метеорологични условия).
По желание вечерта посещение на сръбски ресторант „кафани“ на Скадарлия. Улица „Скадарлия“е „Белградският Монмартър“. Тук се събират художници, писатели, а през лятото идват и много туристи. Свободно време. Нощувка.
Ден 3: Белград – Ниш – София
Отпътуване за Ниш. Кратка пешеходна разходка в центъра на града: Площадът на освобождението; Нишката крепост; пешеходната улица "Обреновичева"; Казанджийското сокаче. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София на автогара "Сердика" вечерта.

Сподели обяватаОбява №214604 Преглеждания: 67 Добавена: 13 Януари в 14:14

Други предложения

Екскурзия до Париж с посещение на Загреб, Залцбург, Мюнхен, Страсбург
704 лв.
гр. София 10 Юни в 16:38
Уикенд в страната на Граф Дракула 2020
159 лв.
гр. София 13 Януари в 13:59
Лазаровден в Етъра
37 лв.
гр. София 18 Февруари в 12:20
Етносело Гиновци и Осоговски Манастир
42 лв.
гр. София 11 Февруари в 10:30
Църногорски Манастир и гр. Перник
17 лв.
гр. София 15 Април в 12:18

Сайтове за обяви - Базар БГ - Олх бг - Мобиле бг - Bazar BG - Olx bg - Карс бг - Джобс бг - Имот бг - Продавалник