От собственик 4 етажа Къща Продавам Бартер за 3стаен апартамент Перник

От собственик 4 етажа Къща Продавам Бартер за 3стаен апартамент Перник

Цена: 180 000 лв.
Вид строителство: Тухла
Година на строителство: 1971
Квадратура: 300
Двор: 750
Брой етажи: 3

Собственик продава без участие на брокери Масивна здрава къща с колони, от тухла и камък (НЯМА гредоред), с канал опасващ цялата къща с цел да няма влага.
* Над 300 кв. самата къща.
* Намира се на 30 км западно от София, в гр. Перник, средна част на кв. Ралица, на ниво ул. Сини връх, стръмна второстепенна улица, ненатоварена от трафик, но оживена, в спокоен квартал.
* Строена 1971-1976г
Разположение вътре в къщата:
- Сутерен с отделен вход отвън и отвътре с три стаи: помещение за трапезария/всекидневна с кухненски бокс; помещение за спалня; помещение за мазе-зимнина; санитарен възел.
- Първи етаж: хол + тераса (западна); коридорче; санитарен възел; кухня + трапезария с тераса (източна); спалня, която също има излаз на терасата.
- Втори етаж: идентично разположение като първия (Непреходни стаи в цялата къща)
- Таван - висок, тип етаж, който може да се устрои и за живеене. 1 огромна; 1 нормална стая; помещение за излаз на покрива.
- Голям коридор със стълбище от партер до таван (мозайка и железен парапет)
* 76 кв. е само един етаж. Общо 11 стаи в цялата къща, без да се броят баните, коридорите, балконите.
* Голям равен двор 750кв (отделно от кв. на къщата)
* Гараж 24кв за малка/средна кола (отделно от кв. на къщата) с канал
* Ток, вода, канализация
* Вътрешно мазе и външно мазе, външна чешма
* 2 броя стабилни стопански сгради от газобетонни блокчета: едната се състои от 2 стаи с възможност за ползване като лятна кухня, съхранение на градински инвентар, дърва, въглища; и друга постройка с 2 входа за отглеждане на прасе и за пернати, отделно дървен навес.
* Двор обикалящ от всички страни на къщата, много овошки, лозя, градина с рози, малини, празни пространства за засаждане и райграс...
* На 15 мин пеша/2 минути с автомобил от Авто и Жп гара Перник, 20 мин пеша/5 мин с автомобил до Център Перник, в близост 2 детски градини и 2 училища. В близост и видимост към гора и пътя за хижата.
* Къщата е измазана и пръскана
* Двускатен покрив 138 квадрата с ремонт Юли 2019г
* Стара дървена дограма навсякъде
* За да се влезе и заживее от нови обитатели за стаите ще е нужен козметичен ремонт. (Премахване на стара ламперия, махане на тапети, шпакловка, пребоядисване и т. н.)
* Пода на 1 и 2 етаж е дюшеме (здраво за времето си), а на таван и сутерен е цимент/плоча.
* Отопление зимен период на печки твърдо гориво, локално всяка стая отделно има излаз за комин. Зимен период къщата ще трябва да се отоплява целодневно на всички етажи, иначе водопровода замръзва до пролетта.
* Ретро обзавеждане и мебел. Като пълнеж може би ще остане почти празна (необзаведена). Ще останат някои ретро тежки мебели.
* Като цяло е нужно освежаване, осъвременяване и поддържане от мъжка ръка, каквато няма от 20 год.
* Без тежести върху къщата - няма ипотеки, кредити, лизинги и т. н. С изрядно платени данъци всяка година и сметки.
Подходяща за инвестиция и обитаване от многочленно семейство/ голяма фамилия, дори за отдаване под наем на квартиранти на партерния етаж с отделен вход.
За хора, който им предстои взимане на кредит и изплащане цял живот, нека се има предвид, че освен сумата за къщата ще трябва да се вложи още доста за предстоящо изцяло вътрешно освежаване, сменяване на прозорци, евентуално вътрешна/външна изолация, смяна на 3 кухненски бокса (шкафове, плочки), за амортизирани 50 годишни Електро и ВиК инсталации, пробиване/поставяне на изходи за перални, смяна на стари бойлери, и т. н.
Къщата разполага с прекалено много нужен и ненужен багаж и не е подготвена за снимки отвътре. При оглед, за момента мога да покажа по-голямата част от къщата, без единия обитаван етаж. Без готовност за сделка веднага, а до момента, в който открия подходящ апартамент, за да се преместя.
П. С. Търся 3-стаен апартамент, 80-100 кв, център/широк център Перник (БЕЗ Изток, Мошино, Тева) ДА НЕ е за ремонт, да не е последен и много висок етаж, цена не по-висока от продажната за къщата. Очаквам предложения както от частни лица, така и от брокери. Също така разрешавам имота ми да се предлага от брокерски къщи за продажба. За повече информация на телефони: 876143726, 884892679

Сподели обяватаОбява №180623 Преглеждания: 12966 Добавена: 2 Октомври в 10:57Обновена: 21 Октомври в 13:38